WAT VINDT HET CDA?

Het CDA vindt dat betaald parkeren alleen ingevoerd moet worden als de inwoners van de betreffende wijken daarachter staan. Want de plannen hebben grote gevolgen voor een groot deel van de Groningse wijken. Bewoners zullen een parkeervergunning moeten aanvragen en betalen - ook voor als zij bezoek met een auto ontvangen.

DRAAGVLAK VOOR DE PLANNEN

Het gemeentebestuur geeft aan dat ze een groot draagvlak voor de plannen belangrijk vinden. Volgens hen bestaat er draagvlak voor de plannen omdat er klachten over de parkeerdruk komen uit de wijken.  Maar verder kan het gemeentebestuur het draagvlak voor deze plannen niet onderbouwen. Het CDA heeft daarom twijfels over het draagvlak en stelde daarom in januari 2021 schriftelijke vragen over de manier waarop bewoners zijn betrokken bij deze keuze. De antwoorden op de schriftelijke vragen hebben deze twijfels niet weg kunnen nemen. Voor het CDA is het onvoldoende duidelijk of bewoners genoeg betrokken zijn.

WAT VINDT U?

Het CDA wil daarom graag van u, bewoners van één van de wijken waar betaald parkeren mogelijk wordt ingevoerd, weten hoe u over de invoering van het betaald parkeren denkt. Graag horen we van u via een enquete of u voor of tegen de invoering bent. Op basis van de resultaten kunnen wij een afgewogen besluit nemen over de mogelijke uitbreiding van betaald parkeren in onze gemeente. 

MEER WETEN?

CDA-raadslid Herman Pieter Ubbens schreef eerder een opiniestuk over de invoering van betaald parkeren. Dit opiniestuk vindt u hier.